Split: Predstavljena nova knjiga Drage Štambuka

KNJIGA izabranih stihova Drage Štambuka, pjesnika i diplomata, predstavljena je večeras u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

Knjigu "I šišmiši su ptice u bespjevnoj zemlji", u nakladi Matice hrvatske, priredio je Zvonimir Mrkonjić. Na više od 500 stranica Mrkonjić je priredio izbor pjesma koje je u protekla tri desetljeća Štambuk objavio u 11 zasebnih zbirki.

O pjesniku i njegovoj poeziji govorio je predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić, istaknuvši da u Štambukovim stihovima "vidimo vjeru u neodustajanje od nade, jer kao mali narod nikada nećemo lako živjeti i nemamo pravo na spavanje".

Don. Drago Šimundža istaknuo je tri ključne vrline Štambukova pjesništva - jezičnu osobnost, poetsku suptilnost i spiritualni doživljaj svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nazočni na predstavljanju mogli su čuti i sestru Mariju od Presvetog Srca, Anku Petričević, pjesnikinju i klarisu - čija je snimka glasa večeras emitirana. Istaknula je da Štambuk u svojim domoljubnim i duhovnim pjesmama traga za univerzalnim i esencijalnim vrijednostima.

Drago Štambuk je pročitao nekoliko pjesma na čakavskom i štokavskom izričaju.

Nazočne na predstavljanju pozdravio je i predsjednik splitskog ogranka Matice hrvatske Josip Botteri Dini.

(Hina) merc mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara