Split: Preminuo gasitelj s Lastova

RAZVODNIK Božidar Kuček preminuo je jučer u 15,35 sati u splitskoj Kliničkoj bolnici od posljedica teških ozljeda glave koje je zadobio pri padu s teretnog motornog vozila, prilikom povratka s požarišta na otoku Lastovu, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Božidar Kuček (30) iz Petlovca kod Belog Manastira, pripadnik protupožarnih namjenski organiziranih snaga 3. gardijske brigade HV-a, ozlijeđen je 6. rujna. Pri povratku s požarišta, u 18 sati na cesti Lastovo - Skrivena Luka ispao je iz specijalnog teretnog vozila Hrvatske vojske, i pri padu na kolnik teško ozlijedio glavu. Isti dan oko 19 sati helikopterom je dovezen u splitsku Kliničku bolnicu i smješten na Jedinicu intenzivnog liječenja u stanju životne opasnosti. Dijagnosticiran mu je prijelom lubanje i nagnječenje mozga zbog čega je zapao u moždanu komu srednje dubine.

Kako je postojala opasnost da mu zakaže dišni sustav, bio je priključen na respirator. Nije postojala mogućnost operativnog zahvata, a uređaj CT do jučer popodne nije pokazivao pogoršanje stanja, iako je stalno bio u životnoj opasnosti, doznaje se u KB-u.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara