Split primio smeće iz Makarske

VIJEĆNICI splitskog Gradskog vijeća danas su, na prijedlog vijećnika Milijana Sesara (HSP), donijeli odluku da se smeće iz Makarske doveze na splitsko odlagalište Karepovac.

Smeće se može dovoziti na Karepovac privremeno, do 5. siječnja, odlučilo je Gradsko vijeće na današnjem, četvrtom nastavku prije mjesec dana započete dvadeset i pete sjednice.

Ta odluka splitskog Gradskog vijeća oduševila je Makarane, koji su odmah počeli puniti kamione, tako da je smeće, koje se nakuplja dva tjedna, već krenulo prema Splitu.

Zamjenik gradonačelnika Makarske Siniša Srzić rekao je Hini da je odluka splitskih vijećnika najljepši novogodišnji i božićni dar koji je kao dugogodišnji javni djelatnik u Makarskoj ikad dobio.

U prepunim kamionima komunalnog poduzeća, u svim četvrtima i na ulicama Makarske ima oko 600 prostornih metara otpada koji bi, "osim ekološke sramote, mogao uskoro postati i ekološkom nesrećom", rekao je Srzić, dodajući da će u iduća dva dana grad biti očišćen.

Gradonačelnik Makarske Ante Novak također ne krije svoje oduševljenje i kaže da ga ništa u životu nije toliko razveselilo kao ova odluka splitskog Gradskog vijeća, ali kako očekuje da Županija, koja je nedavno utemeljila ekostožer zbog problema smeća u Makarskoj, nađe trajno rješenje za odlaganje smeća.

Srzić je rekao kako očekuje da će od početka siječnja, odlukom Ministarstva zaštite okoliša, privremeno odlagalište Donja Gora na Biokovu ponovno biti otvoreno. Ono će se sanirati, a Makarska će u međuvremenu nabaviti stroj za baliranje smeća, pa bi ono nakon određenog vremena moglo biti odvezeno na centralno odlagalište otpada na lokaciji koja će u međuvremenu biti dogovorena i otvorena, kaže Srzić.

(Hina) me/vr jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara