Split: Sastanak o makarskom smeću zatvoren za javnost

ČELNICI Splitsko-dalmatinske županije, Makarske i općine Podgore sastali su se danas u Splitu s ministricom zaštite okoliša i prostornog uređenja Marinom Matulović Dropulić, a na sastanku zatvorenom za javnost razgovarali su o problemima vezanim uz odlagalište smeća u Donjoj gori kod Podgore.

Zaključci sa sastanka, koji je trajao četiri i pol sata, a kojima bi se trebao riješiti problem s odlaganjem otpada na tom odlagalištu, dogovoreno je na sastanku, javnosti se neće objaviti prije nego što o njima bude raspravljalo Općinsko vijeće Podgore na sjednici najavljenoj za utorak, rekao je novinarima nakon sastanka splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja.

Što predviđa dogovor i jesu li ga suprotstavljene strane spremne prihvatiti, nije se moglo doznati ni od župana ni od ostalih koji su bili na sastanku.

Podgorani, koji tvrde da je odlagalište na njihovu privatnu zemljištu, dosad nisu htjeli popustiti i prihvatiti odluku županijskoga Eko-stožera ni rješenje bivšeg ministra Banca da se odlagalište privremeno otvori i istodobno počne njegova sanacija.

Makarska je od polovice listopada - kada su mještani Podgore, nakon što je bivši ministar Banac donio rješenje o zatvaranju Donje gore, zapriječili pristup tom odlagalištu smeća - pokušala riješiti problem odvozeći smeće u druga mjesta, primjerice u Biskupiju kod Knina, no svi su pokušaji završavali neuspjehom. Nezadovoljni jer se nije pronašlo rješenje za odvoz smeća, Makarani su organizirali i prosvjed usporavanjem i blokadom prometa na jadranskoj cesti.

Prošlog tjedna splitsko je Gradsko vijeće dopustilo da se smeće dovozi na odlagalište Karepovac do 5. siječnja, čime je problem privremeno riješen.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara