Split: Sastanak o nastavku izgradnje splitske obilaznice

NA DANAŠNJEM sastanku pomoćnika ministra za promet Mije Bezera, splitskog gradonačelnika Slobodana Beroša i saborskih zastupnika iz Splitsko-dalmatinske županije objavljeno je da su na natječaju za izvođače daljnje izgradnje splitske obilaznice prema mostu na rijeci Žrnovnici izabrana splitska građevinska poduzeća ´Konstruktor´, ´Cestar´ i Poduzeće za ceste.

Izgradnja ovog dijela obilaznice dugog 800 metara počet će 20. siječnja, a bit će završena do početka turističke sezone 15. lipnja.

Investitor ovog dijela obilaznice su Hrvatske ceste, a investicija je vrijedna 32 milijuna i 800 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na današnjem sastanku u Gradskom poglavarstvu raspravljalo se i o tzv. Lovrinačkoj petlji u čije će uređenje također ulagati Hrvatske ceste. Radovi na tom čvoru, na kojem se često događaju prometne nesreće pri dolasku u Split s juga, započet će 1. ožujka, a bit će završene 30. listopada 2003.

Na sastanku je također zaključeno da je cijeli prostor od Trogira do Omiša veliki prometni problem u ovoj županiji zbog ogromne zakrčenosti, osobito u turističkoj sezoni.

Predstavnici Hrvatskih cesta najavili su izradu studije opravdanosti uređenja ovog dijela prometnica u Splitsko-dalmatinskoj županiji na temelju koje će se zatražiti sredstva od Europske investicijske banke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara