Split: SDP nezadovoljan radom županijske vlasti

SPLITSKO-dalmatinski SDP nezadovoljan je radom županijske vlasti za koju smatra da se više bavi podupiranjem prosvjeda, "od kojih su neki izrazito štetni po županiju i državu, i dodjelama nagrada, nego rješavanjem gospodarskih problema i razvojem turizma", rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji Predsjedništva splitskodalmatinskog SDPa u Splitu.

Članovi Predsjedništva splitsko-dalmatinskog SDP-a izrazili su nezadovoljstvo odlukom o dodjeli županijskih nagrada, kojom se, među ostalim, predlaže da Kostelići postanu počasni građani Dalmacije.

Članovi Predsjedništva županijskog SDP-a Vesna Alač, Tomo Doko i Branko Škokić ustvrdili su kako je simptomatično da je za vrijeme nedavnih blokada, od njih 19 održanih u državi, čak 13 bilo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, te da su u tim prosvjedima sudjelovali i mnogi čelnici gradova i općina te dio vijećnika Županijske skupštine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetili su kako su od samog početka bili protiv izbora za župana Branimira Lukšića, smatrajući da nije sposoban obnašati tu dužnost, ali da sada, kada ga skidaju oni koji su ga postavili po logici "neka visi Pedro", smatraju da nije sva odgovornost na samom županu nego na cijeloj županijskoj vlasti koju, po njima, treba smijeniti.

Iznijeli su, po njima, niz primjera o nefunkcioniranju i nesuradnji županijskih službi, počevši od poduzeća DES čiji je suvlasnik s 25 posto županija, a koja je, za razliku od grada, odbila podmiriti dio njihovih gubitaka.

Ističu također da županija donosi pogrešne odluke čemu je primjer i davanje koncesije za izgradnju tunela kroz Biokovo premda se zna da je gradnjom autoceste Zagreb-Split predviđeno, istina na drugom mjestu, probijanje Biokova. Uz to, kazali su, koncesija se daje vrlo upitnoj tvrtki za koju je poznato da se protiv nje vodi postupak u Zagrebu, tvrde članovi Predsjedništva splitsko-dalmatinskog SDP-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara