Split: Umro zbog predoziranosti heroinom

DVADESETDEVETOGODIŠNJI Trogiranin Pero Beljan preminuo je zbog predoziranosti heroinom, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u splitskoj policiji.

Pero Beljan je zajedno s još dvojicom prijatelja M.I. (1972.) i Ž.L. (1972.), obojicom iz Trogira, 2. veljače oko 14 sati otišao iz Trogira u Solin, gdje su od D.Š. (1960.) kupili heroin za 200 kuna. Zatim su krenuli prema Kaštel Sućurcu gdje su konzumirali drogu. Beljanu i Ž.L. nedugo zatim je pozlilo, a zatim su oko 15,10 sati Ž.L. i M.I. odvezli Beljana u Dom zdravlja u Kaštel Starom, no on je već bio mrtav. Kada su ga dovezli, M.I. i Ž.L. dali su krive podatke o Beljanu i odmah su se udaljili.

Policija je protiv D.Š. podnijela kaznenu prijavu zbog zloporabe opojnih droga i prouzročenja smrti iz nehaja, a istražni sudac mu je nakon saslušanja odredio pritvor. Protiv M.I. podnesena je kaznena prijava zbog zloporabe opojnih droga i nepružanja pomoći, a protiv Ž.L. kaznena prijava zbog nepružanja pomoći. Njih dvojica pušteni su da se brane sa slobode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara