Split: Vrhovni sud odbio žalbu Ivana Bulja

GLASNOGOVORNICA Županijskog suda u Splitu Marica Ščepanović potvrdila je danas da je Vrhovni sud odbio kao neosnovanu žalbu Ivana Bulja na rješenje Vijeća za mladež Županijskog suda, optuženog za silovanje i teško ubojstvo 17-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić.

Bulj se žalio na rješenje Vijeća za mladež Županijskog suda od početka studenoga o izdvajanju iz spisa izjava koje su svjedoci i osumnjičenici dali tijekom obavijesnih razgovora u policiji. Riječ je o riješenju koje je Vijeće za mladež donijelo nakon prigovora optuženika na optužnicu, koja je podinuta 9. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Optužnica Ivana i njegovog rođaka Pavla Bulja tereti da su u noći 3. ožujka ove godine dogovorno, u cilju spolnog zadovoljavanja, maloljetnu Anđelu Bešlić na prijevaru ukrcali u automobil Ivana Bulja te ju odvezli na nepristupačni predio Vidovo kod Suhača gdje su joj skinuli odjeću i obavili snošaj. Zatim su joj neutvrđenim predmetom s više udaraca po glavi nanijeli smrtonosne ozljede. Tijelo Anđele Bešlić pronađeno je nakon jednomjesečne potrage 5. travnja, a rođaci Bulj od 10. travnja su u pritvoru.

Budući da je Vrhovni sud odbio Buljevu žalbu, predsjednik kaznenog odjela Županijskog suda dodijelit će spis jednom od sudaca, koji će zatim zakazati glavnu raspravu. S obzirom na to da je riječ o postupku u kojem je žrtva maloljetna osoba, glavne rasprave, koje neće početi ove godine, bit će zatvorene za javnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara