Split: Za pokušaj ubojstva Surle smanjena kazna Stojanoviću

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu danas je u ponovljenom suđenju Kristijanu Stojanoviću (21) iz Splita, napadaču na splitskog ugostitelja Gorana Matijevića-Surlu, kazna smanjena s četire na tri godine zatvora.

Vrhovni sud ukinuo je odluku prvostupanjskog suda, donesenu u rujnu prošle godine, kojom je Stojanović osuđen na četiri godine zatvora za pokušaj ubojstva iz bezobzirne osvete, obrazloživši to činjenicom da nema elemenata osvete, te je vratio postupak na ponovno suđenje. Tužba je ostala ista, samo je oblik kažnjivog djela prekvalificiran u običan pokušaj ubojstva, te je Stojanović dobio tri godine zatvora.

Istodobno sudac Slavko Lozina ukinuo mu je do pravomoćnosti presude pritvor, u kojemu se nalazi od 31. svibnja 2001., obrazloživši to teškim zdravstvenim stanjem osuđenoga.

Optužnica je Stojanovića teretila da je 19. svibnja 2001. u restaurantu "Pimpinella" u Spinčićevoj ulici u Splitu, koji je u vlasništvu Željana Radmana, najprije bokserom dva puta u zatiljak udario konobara Andriju Matijaša. U sukob su se zatim uključili vlasnik restauranta i poznati splitski poduzetnik Goran Matijević Surla (47). Nakon što je Surla udario Stojanovića, on je napustio restaurant te se nakon nekog vremena vratio s bratom Dinom Stojanovićem, koji je inače u pritvoru zbog preprodaje droge, i pištoljem marke "crvena zvezda".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Surli Stojanović je ispalio pet metaka te mu je nanio prostrijelne rane trbuha, leđa, koljena i šake. Samo pravodobnom liječničkom intervencijom Surli je spašen život.

Sudac Lozina je u obrazloženju presude rekao da se sudsko vijeće složilo sa zaključkom Vrhovnog suda da kod ovog djela ne postoje elementi osvete, pa je izrečena blaža kazna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara