Split: Županijsko poglavarstvo za poništenje natječaja za Zlatni rat

POGLAVARSTVO Županije splitskodalmatinske danas je većinom glasova prihvatilo prijedlog Ureda državne uprave da se poništi javni natječaj za koncesiju plaže Zlatni rat u Bolu na Braču, koja je bila dodijeljena tvrtki "Modul" iz Metkovića.

Nakon žučljive rasprave 11 nazočnih članova Poglavarstva za ovakvu odluku, koja će biti proslijeđena Skupštini na prihvaćanje, glasovalo je sedam članova Poglavarstva, dva su bila protiv, a dva suzdržana. Dožupan Tadija Barun (HČSP) ustvrdio je da je takva odluka rezultat političkog pritiska na koji on ne može pristati, pogotovo jer je riječ o Luki Oršuliću, suprugu Dijane, vlasnice metkovićke tvrtke "Modul" koja je prošle godine dobila koncesiju za Zlatni rat. "Smeta im", kazao je Barun, "što je Luka Oršulić rođak Igora Štimca, vrhunskog sportaša i humanista, i što je Orušulić sudionik Domovinskog rata".

Na to je voditelj Odjela za pomorstvo Ureda državne uprave u Splitu Željko Mišić ustvrdio da nije bilo nikakvih pritisaka na stručno povjerenstvo koje je predložilo odluku o poništenju natječaja.

Dožupan Joško Kovač (HDRS) također je kazao da je to politička odluka, a činjenica da je u međuvremenu donesen županijski prostorni plan, po njemu, samo je izlika.

Isto je riječima "ovdje je politika izvršila presiju na pravo" reagirao i župan splitsko-dalmatinski Branimir Lukšić (HDZ). No, te stavove o političkim pritiscima energično je odbio saborski zastupnik Hrvatskog bloka Ivica Tafra koji je od samog početka bio protiv dodjele koncesije na plažu Zlatni rat.

Poglavarstvo Županije splitsko-dalmatinske prošle je godine donijelo odluku da se koncesija za korištenje plaže Zlatni rat na Bolu dade tvrtki "Modul" za 511 tisuća i 500 kuna godišnje, što je izazvalo veliku reakciju javnosti, a osobito među pučanstvom Bola i cijelog otoka Brača, koji su se žestoko usprotivili da se koncesija dodijeli nekomu izvan otoka Brača te su pisali peticije i prosvjedovali.

(Hina) merc dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara