Splitska policija kazneno prijavila osam osoba zbog zlouporabe droge

DJELATNICI Odjela kriminaliteta droga podnijeli su kaznenu prijavu protiv osam osoba pod osnovanom sumnjom da su počinile kažnjivo djelo udruživanja radi preprodaje droge, rečeno je na izvanrednoj popodnevnoj konferenciji za novinare u splitskodalmatinskoj Policijskoj upravi.

Kaznena prijava za kažnjivo djelo zlouporabe droga podnesena je protiv sedam osumnjičenih Splićana: D.S. (1982.), J.B. (1980.), D.K. (1971.), A.B. (1976.), M.Č. (1973.), N.P. (1979.), H.P. (1978.) i T.Š. (1977.) iz Trilja.

Istragom je utvrđeno da je prvoprijavljeni D.S. zadnjih nekoliko mjeseci od za sada nepoznate osobe kupovao jedan do dva kilograma heroina. Kupljenu drogu je u garaži u Solinu, u stanu Splitu i vikendici u selu nedaleko od Dugopolja pakirao u manje paketiće od deset do 100 grama te je predavao ostalim pripadnicima skupine, koji su je prodavali za novac, zlato ili oružje. Policija je u premetačini stana prvoprijavljenog D.S. pronašla veću količinu zlatnog nakita, 46 tisuća kuna, pištolj, vagu za precizno mjerenje, te manje količine heptanona i speeda, a u vikendici u vlasništvu J.P. veću količinu oružja.

Prije premetačine D.S. je iz rupe u dvorištu izvukao vrećicu s 208,4 grama heroina i predao ju policiji. Policija je zaplijenila ukupno 252 grama droge, procijenjene na 12 do 13 tisuća eura.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik PU-a Leon Tauber izjavio je da su svi pripadnici osumnjičene skupine poznati policiji zbog povezanosti s drogom, ali i nekih drugih kažnjivih djela te da su pojedinačno uhićeni u razdoblju od 15 sati 20. siječnja do 18 sati 21. siječnja.

Nakon preslušanja istražni sudac je svima odredio pritvor.

Za kažnjivo djelo udruživanja radi preprodaje droge zakon predviđa najmanje tri godine zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara