Splitska policija privela tri osobe zbog pomaganja Bubiću

ISTRAŽNOM sucu Županijskog suda u Splitu popodne su sprovedeni dva muškarca i žena pod sumnjom da su ubojici splitskog policajca Stanku Bubiću pomagali u bijegu, izvijestio je načelnik Ureda načelnika splitskodalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić.

Splićani N.Đ. (33), D.P. (35) i S.B. (43) policiji su već poznati zbog kažnjivih djela zloporabe opojnih droga. N. Đ. i D.P. osumnjičeni su da su nakon ubojstva policajca Ranka Grkovića, primivši Bubićev poziv mobitelom, ubojicu Bubića odvezli s mjesta događaja u stan kojim se koristila S.B.

Bubić je u stanu prespavao, a iduće su ga jutro automobilom "mitsubishi" odvezli na Mejaše, odakle je Bubić pješice otišao prema Mravincima gdje je popodne i pronađen, doznaje se od načelnika Ćurića. Istražni sudac Davor Svalina još ispituje osumnjičenike.

Stanko Bubić ubio je policajca Ranka Grkovića u srijedu navečer u tijeku uobičajena pregleda isprava, nakon čega je pobjegao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronađen je jučer popodne u Mravincima kod Splita gdje je nakon što je ranjen u pucnjavi s policijom najvjerojatnije počinio samoubojstvo.

Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok njegove smrti prostrijelna rana glave s oštećenjem mozga, nastala ispaljenjem metka iz ručnog oružja iz neposredne blizine.

Zadobio je još dvije rane, u trbuh i zdjelicu, ručnim oružjem iz veće udaljenosti, koje nisu mogle uzrokovati smrt.

Rezultati balističkog vještačenja još se očekuju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara