Splitska zaobilaznica kod Lovrinca gotova do ožujka

DIO splitske zaobilaznice kod groblja Lovrinca bit će dovršen do ožujka, ali će se svečano otvoriti tek početkom svibnja, uoči blagdana splitskog zaštitnika sv. Dujma, rekao je danas novinarima splitski dogradonačelnik Željko Sikirica.

Kako je rekao dogradonačelnik Sikirica, radovi na toj velikoj prometnoj petlji i parkiralištu na ulazu u splitsko groblje teku po planu, a izvođači radova - splitska poduzeća Konstruktor, Poduzeće za ceste i Cestar u cijelosti poštuju zadane rokove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što se tiče ostatka splitske zaobilaznice, Sikirica je potvrdio prošlogodišnji dogovor s Hrvatskim cestama o izgradnji križanja na ulazu u Stobreč, o čemu će, po njegovim riječima, najvjerojatnije idućeg tjedan u Zagrebu biti potpisan ugovor između grada Splita i Hrvatskih cesta.

Preostalih nekoliko stotina metara od toga križanja do skretanja za Žrnovnicu, uključujući i novi most preko rijeke Žrnovnice, počet će se, najavio je Sikirica, graditi ovoga ljeta.

Projekt novog mosta pri kraju je izrade, kao i ishođenje svih potrebnih dozvola za proširenje ceste, kojom u ljetnoj sezoni dnevno prođe i više od 30 tisuća vozila.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara