splitski hdz: gradska vlast ne poštuje odluke Gradskog vijeća

Predsjednik splitskoga Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Zvonimir Puljić ustvrdio je danas na konferenciji za novinare da splitska gradska vlast ne poštuje odluke Gradskog vijeća.

Splitski HDZ zamjera predsjedniku Gradskog vijeća, gradonačelniku i čanovima Gradskog poglavarstva, što 4. siječnja nisu bili na misi zahvalnici koja se odlukom Gradskog vijeća iz 2001. održava svake godine na taj datum kao spomen na konačan odlazak neprijateljske vojske iz Splita.

Ove je godine vladajuća koalicija na čelu sa SDP-om pokazala da ignorira Domovinski rat jer nitko od njih nije došao na misu u katedrali sv. Duje niti su obavijestili građane o njezinu održavanju, kazao je Puljić, dodavši kako su time oni iskazali svoje osobno stajalište, odnosno pokušali su zatajiti i umanjiti važnost obilježavanja 4. siječnja 1992., kada je JNA definitivno napustila Split.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihove su počasne sjedalice oko oltara, kazao je Puljić, ostale prazne, ali su zato klupe za narod bile dupkom pune. Ovo iznosimo jer građani Splita imaju pravo znati tko sjedi u poglavarskim stolicama grada Splita i da bi mogli ocijeniti jesu li čelnici ovoga grada dostojni njihova povjerenja.

Odgovarajući na novinarski upit, Puljić je kazao kako je istina da župan splitsko-dalmatinski Branimir Lukšić nije bio pozvan na proslavu 13. obljetnice HDZ-a u Splitu. ´Protiv župana Lukšića pokrenut je stegovni postupak u stranci i bilo bi licemjerno da sam ga pozvao na ovu proslavu´, kazao je Puljić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara