Splitski HSLS: Stranku nije napustilo 40, već 12 članova

SPLITSKI ogranak HSLS-a opovrgnuo je danas tvrdnju bivšeg HSLS-ova gradskog vijećnika Gorana Kursara da je zajedno s njim stranku napustilo 40 mladih HSLS-ovaca nezadovoljnih politikom stranke u gradu.

U priopćenju se tvrdi da je stranku od 1. kolovoza napustilo 12 članova, od kojih je većina u stranku ušla prije nekoliko mjeseci, odnosno prije održavanja izborne skupštine splitskoga HSLS-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Kursar je bio HSLS-ov vijećnik u Gradskom vijeću Splita, a sada je, kako sam kaže, nakon napuštanja HSLS-a, nezavisni vijećnik. Ponovio je da je na konferenciji za novinare 1. kolovoza rekao da je stranku napustilo tog datuma četrdesetak, točnije 38 mladih HSLS-ovaca. Na toj su konferenciji za novinare pročitane i pokazane njihove izjave o napuštanju HSLS-a, što su snimile i kamere, rekao je.

Tajnica splitskog HSLS-a Nena Rađenović kazala je pak kako je u tajništvo dosad stiglo 12 izjava o napuštanju stranke, a to je, po njezinim riječima, jedini relevantni podatak. "Moglo je na konferenciji za novinare i stotinu HSLS-ovaca dati izjavu da napušta stranku, ali dok to ne stigne kao stranački dokument, smatra ih se članovima HSLS-a", rekla je Rađenović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara