Splitski SDP za nove izbore: Kerum iseljava Filozofski fakultet da useli svog arhitekta

Foto: Mario Todorić / Cropix

SDP u Splitu traži nove izbore. Kerum nema većinu, štoviše, nema ni kvorum pa je vijećnik Ivo Baldasar pozvao kolege da daju ostavke i da se ide na nove izbore.

Kolegica Aida Batarelo upozorila je, pak, na novi sukob interesa. Gradonačelnik Kerum iz atraktivnog prostora na Peristilu iseljava Filozofski fakultet da bi uselio svog arhitekta Zorana Jeramaza.

Jeramaz malo ponudio?

Dogradonačelnica Anđelka Visković ne daje puno šanse inicijativi SDP-a za novim izborima. "Već su i ranije nudili ostavke i zvali na izbore pa znamo kako je to završilo", kazala je Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdila je da je uistinu raspisan natječaj za prostor na Peristilu, ali tvrdi da u njega neće Jeramaz, premda se javio. "Njegova ponuda nije najbolja", ustvrdila je Kerumova zamjenica.

Inače, danas ju je posjetila delegacija Fakulteta na čelu sa Borisom Škvorcom, prodekanom za znanost. Zamjenica Visković kaže da su se javili tek nakon isteka natječaja, nakon što dvije godine nisu priveli prostor svrsi.

Studia Mediterranea

U prostoru koji se sada daje u najam trebala je, inače, biti smještena Studia Mediterranea, sveučilišni studijski centar za interdisciplinarna istraživanja, kojeg je inicirao prof. Joško Božanić. U elaboratu za osnivanje iz 2006. godine navodi iznenađujuće veliki interes za ideju, koja je rezultirala uključivanjem 12 projekata sa stotinjak suradnika iz 45 visokoškolskih i znanstvenih institucija iz Hrvatske i svijeta. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara