splitsko sveučilište najavilo ovogodišnju smotru

Rektor splitskog Sveučilišta Ivan Pavić najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će se ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Splitu održati u petak, 14. ožujka, na Ekonomskom fakultetu. L

Maturanti će na smotri od 9 do 14 sati na fakultetskim štandovima moći steći uvid u programe i načine studiranja te upise i sve što je potrebno kako bi postali studentima. Kako je kazao rektor Pavić, ovogodišnja je smotra priređna dva mjeseca ranije nego prijašnjih godina i tjedan dana prije od smotre Sveučilišta u Zagrebu.

Osim središnje smotre na Ekonomskom fakultetu ostali fakulteti priređuju smotre od 18. do 21. ožujka na kojima će se studenti moći dobiti potanje podatke o pojedinim studijima, a od 17. do 28. ožujka predviđene su regionalne smotre u Dubrovniku, Livnu, Makarskoj, Drnišu, Imotskom, Šibeniku, Kninu, Sinju i Metkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rektor Pavić istaknuo je da se splitsko Sveučilište, kao i ostala u državi, suočava s trima vrstama gubitaka jer brojni maturanti odlaze na studij u Zagreb ili u inozemstvo i više se ne vraćaju, a završeni studenti na splitskom Sveučilištu odlaze raditi u inozemstvo.

Izvijestio je da je u tijeku postupak dobivanja dopusnica za nove studije ? sociologiju, arhitekturu i sredozemne kulture i krajolike - koje bi se mogle dobiti prije objave natječaja za upis. Za tjedan dana znat će se hoće li na splitskom Kemijsko-tehnološkom fakultetu iduće akademske godine biti uveden studij farmacije i medicinske biokemije, dodao je Pavić.

(Hina) žviš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara