Sporazum o gospodarskoj suradnji Štajerske i pet hrvatskih županija

Austrijska pokrajina Štajerska i pet županija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj uspostavit će tješnju gospodarsku suradnju, zaključeno je pri potpisivanju sporazuma o tome danas popodne u Koprivnici. L

Sporazum s trima pismima namjere potpisali su u ime štajerske vlade dr. Gerald Schoepfer te koprivničko-križevački, krapinsko-zagorski, međimurski, virovitičko-podravski i varaždinski župani.

U pismu namjere predviđa se osnivanje regionalne banke podataka za male i srednje poduzetnike i obrtnike, koje su nositelji štajerski Centar za međunarodnu suradnju (ISC) te županijske gospodarske i obrtničke komore sjeverozapadne Hrvatske. Predviđa se i osnivanje start-up centara u gospodarskim i poslovnim zonama, uz transfer znanja iz austrijskih tehnoloških i poduzetničkih središta.

Također bi se u iduće dvije godine osnovala drvoprerađivačka skupina u sjeverozapadnoj Hrvatskoj radi stalne tehničke i novčane potpore za osnivanje takvih skupina i u drugim gospodarskim djelatnostima u postupku prilagodbe hrvatskih poduzeća tržištu EU-a.

(Hina) xonov ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara