Sportski djelatnici o smrti Ivice Račana

HRVATSKI sportski djelatnici sa žalošću su dočekali vijest o smrti Ivice Račana.

Marković: Hvala ti velika!

"Ja sam ga nakon što se vratio iz Beograda ´90-te sreo na jednom ručku na kojem je bio sa Zdravkom Tomcom i rekao otvoreno da to što je napravio je veliki korak za hrvatski narod. Imati snage i onakvu odlučnost da zajedno sa Slovencima istupiti iz Skupštine Jugoslavije, to ne može svatko. Hvala ti velika za to" - opisao je svoj susret s Račanom koji mu se najviše urezao u sjećanje predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković.

Ćiro biranim riječima govorio o dugogodišnjem lideru hrvatske oporbe, Ivicu Račanu

"Ivica Račan bio je čovjek i to jedan plemenit čovjek. Ponekad je bio previše plemenit kako bi postigao više, dosegnuo veći nivo. On je uspio na jedan sebi svojstven način i obilježio je jednu epohu. Sigurno je da će se nan političkoj sceni pojaviti njegov dostojni zamjenik, no veliki rad i trud Ivice Račana ostat će zapamćen i nedvojbeno ući u anale." - potreseno je govorio trener svih trenera.

Svoju sućut Račanovoj obitelji i prijateljima izrazili su također i Damir Vrbanović, direktor Dinama te Perica Bukić, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Vrbanović: Račan je bio jedan od glavnih aktera hrvatske politike 20. stoljeća

"Iznimno mi je žao zbog smrti velikog čovjeka koji je nedvojbeno pridonio razvoju demokracije. Njegov politički rad i dostojanstveni odlazak pokazuju da je riječ o velikom čovjeku koji je nesumnjivo jedan od glavnih aktera hrvatske politike 20. stoljeća. S humane strane, iznimno mi je žao zbog njegove obitelji, prijatelja i najbližih suradnika." - kazao nam je u telefonskom razgovoru Damir Vrbanović.

Bukić: Račan je ostavio veliki trag u domaćoj politici

"Nakon teške bolesti bilo je samo pitanje dana kada će doći do ovog, za sve nas, tužnog trenutka. Račan je ostavio veliki trag u domaćoj politici i unatoč razilaženju u stavovima, izazivao divljenje političkih oponenata. Ovom prilikom izražavam iskrenu sućut njegovoj supruzi i sinovima te političkim suradnicima. Hrvatska politička scena danas je izgubila velikog i neponovljivog čovjeka." - iskren je, tijekom razgovora za Index, Perica Bukić.

Srebrić: Bilo nam je drago kada smo saznali da je bio aktivan nogometaš

"Uputili smo pismo sućuti stranci. Gospodina Račana ćemo pamtiti, i bilo nam je drago kada smo u razgovoru s njim saznali da je bio aktivan nogometaš i pratio sportske događaje. Izražavamo sućut njegovoj obitelji." - rekao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara