Športski ribiči darovali učenike koji idu na kongres o vodama

Osječka Zajednica športskih ribolovnih društava danas je ugostila učenike osječke Osnovne škole "Antuna Mihanovića" koji će od 22. do 29. ožujka u Belgiji sudjelovati na međudržavnom kongresu mladih o vodama te im je osim novčane pomoći darovala pribor za športski ribolov.

Učenicima su darovane i kadetske članske iskaznice Hrvatskoga športskog ribolovnog saveza, čime su uključeni u djelovanje više od 50.000 članova ljubitelja prirode i rekreacijsko-športski ribolov. "Cilj nam je upravo učenike osnovnih škola navesti na druženje i poznavanje prelijepih hrvatskih rijeka, napose Drave i Dunava, a tako i na zaštitu prirode i okoliša te uređenju i obnovu ribolovnih voda", kazao je predsjednik Zajednice Miroslav Sikora.

Učenici su nekoliko godina istraživali rijeku Dravu u sklopu projekta "Upoznajamo bolje svoju rijeku" pod vodstvom nastavnice Jadranke Radovančević. Njihov je rad nagrađen na međunarodnom susretu škola u Stubičkim Toplicama te će ga predstaviti u belgijskom gradu Geelu. Zaključci i radovi parlamentarnih radionica sa zadnjeg će dana Kongresa mladih o vodama biti predstavljeni u parlamentu u Bruxellesu, kazala je voditeljica Jadranka Radovančević.

(Hina) vs dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara