Šprajc suspendiran zbog objave ekskluzivne informacije na svom blogu

Šprajc suspendiran zbog objave ekskluzivne informacije na svom blogu

Tekst: J. Šimac
Foto: Screenshot HTV

ZBOG toga što je na svome blogu objavio ekskluzivnu vijest o tome da je guverner HNB-a Željko Rohatinski spreman na ostavku zbog kritika upućenih na račun politike HNB-a, urednik na HTV-u Zoran Šprajc neko vrijeme neće uređivati Dnevnik, neslužbeno doznaje Index.

Ta neformalna suspenzija trajat će sve dok se slučaj sa objavljivanjem ekskluzivne informacije u konkurentskom mediju ne raspetlja.

"Zoran Šprajc nije proglašen krivim niti je suspendiran", kazao nam je glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić. No, kako doznajemo, Šprajc je zaradio višednevnu suspenziju od uređivanja Dnevnika, a o čitavom slučaju najvjerojatnije će se zatražiti i mišljenje Etičkog povjerenstva.

"Nisam imao ni službenu ni neslužbenu potvrdu za tu informaciju"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za objavljivanje takve jedne informacije trebao sam imati izuzetno jaku službenu ili neslužbenu potvrdu. Doista sam se trudio pribaviti ju za Dnevnik, no nisam uspio. Odlučio sam se zato na jednu blažu formu, više na jedan osobni pogled na događaj. Zato sam vijest objavio na blogu", objasnio je za Index svoje motive za to Zoran Šprajc te dodao kako se na kraju ispostavilo da je ta informacija točna, a za što prethodno nije imao nikakvu potvrdu.

Ekskluzivnu informaciju objavio na blogu

Podsjetimo, kontroverzni urednik Dnevnika u utorak je na svome blogu objavio ekskluzivnu informaciju o susretu premijerke Jadranke Kosor i guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog prilikom čega je Rohatinski neizravno zaprijetio ostavkom na mjesto guvernera HNB-a zbog optužbi predsjednika saborskog Odbora za financije i proračun Gorana Marića.

Marić je, naime, u raspravi o izvješću HNB-a za prvo polugodište 2009. optužio HNB da je mogao i morao spriječiti rast bankovnih kamata.

Marića se drži dijelom takozvanog Šukerovog kruga te je njegov istup u Saboru Rohatinski navodno protumačio kao stav Vlade. Kako bi ostavka guvernera Rohatinskog dodatno destabilizirala državu, Kosor je stala na guvernerovu stranu te Mariću navodno zabranila daljnje istupe protiv politike Hrvatske narodne banke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara