Spriječen teroristički napad na koncertu njemačke pop zvijezde

POLICIJA u Ruhrskoj oblasti spriječila je teroristički napad na subotnji koncert pop zvijezde Nene u Gelsenkirchenu te je uhitila osmoricu Turaka koji pripadaju islamskom ekstremističkom miljeu, piše u ponedjeljak dnevnik "Bild".

"Policija raspolaže čvrstim indicijama da su ova osmorica planirala napad", izjavio je jedan od istražitelja za "Bild". On je nadalje priopćio da sva osmorica pripadaju "ekstremnoj islamskoj sceni" te da se već dulje vrijeme nalaze pod prismotrom.

Do spoznaja da bi ova skupina mogla izvesti napad na koncert koji se u subotu održao na otvorenom, policija je došla prisluškivajući mobitele osumnjičenih. Iz njih navodno proizlazi da je grupa planirala oteti jedan brod cisternu, napunjen gorivom, te ga dići u zrak na kanalu Rajna-Herne, koji prolazi uz pozornicu na otvorenom na kojoj je održan koncert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je policija u nekoliko gradova Ruhrske oblasti uhitila osmoricu Turaka u starosti od 23 do 53 godina te pojačala osiguranje na koncertu.

Pop zvijezda Nena, koja je u osamdesetima doživjela svjetski uspjeh pjesmom "99 Luftballons", izrazila je zabrinutost zbog navodnog pokušaja napada na koncert ali je dodala da "joj teroristi neće pokvariti nastup".

Policija nije iznijela nikakve podatke o eventualnom motivu napada na pop koncert.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara