Sprječavali širenje virusa: Ruski sanitarni radnici spalili šest živih konja?

Ilustracija: Arhiva

RUSKI istražitelji provode istragu zbog navodnog iživljavanja nad životinjama u centralnom dijelu države gdje su sanitarni radnici navodno spalili šest živih konja koji su bili u karanteni. Radnici su željeli spriječiti širenje opasnog virusa afričke svinjske groznice.

Opasna virusna bolest je zabilježena u prosincu na farmi u regiji Nizhny Novogorod. Taj virus je vrlo opasan i prenosiv, a ubije gotovo sve zaražene životinje. Bez poznatog liječenja ili cjepiva, jednini način za zaustavljanje širenja epidemije je uspavljivanje i spaljivanje svih potencijalnih nositelja virusa u području karantene, piše RT.

Svi voljeli ubijene konje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točno je to radila sanitarna služba u toj regiji, dok u medijima nije izbio skandal. Među životinjama određenima za ubijanje bilo je i šest konja te poni iz staje Ekatarine Shuvalove koji su zabavljali građane u parkovima, školama i vrtićima.

Unatoč prosvjedima lokalnog stanovništva, sve su životinje ubijene i spaljene. Neki očevici tvrde kako životinje nisu bile dovoljno dobro uspavane te su ih spalili žive. Vlasnica je zatražila istragu zbog okrutnosti nad životinjama. Sanitarna služba još uvijek tvrdi kako su učinili pravu stvar i slijedili naredbe lokalnog guvernera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara