Spržen s 25.000 volti dok je snimao spot za srpskog repera Juicea

28-GODIŠNJIEM Gavrilu Masnjikoviću ugrožen je životn nakon što ga je u nedjelju pogodio strujni udar od 25.000 volti, pri čemu je zadobio teške opekline na više od 80 posto tjelesne površine, javlja Blic.

Nesretni je Masnjiković nastradao nakon što se popeo na jedan stari vagon na Rakovičkom drumu u beogradskom Košutnjaku. Tamo se nalazilo i nekoliko njegovih kolega akademaca Arhitektonskog fakulteta i Fakulteta dramskih umjetnosti s kojima je navodno snimao film o groblju vagona. Na mjestu nesreće viđen je i srpski reper Ivan Ivanović poznatiji kao Juice.

Blic neslužbeno doznaje da je Masnjiković zapravo sudjelovao u snimanju Juiceovog spota. Reper, pak, jučer nije imao komentara na nesretni događaj.

U bolnicu zaprimljen u teškom stanju

Policija je priopćila da je Masnjiković vjerojatno zaboravio na strujni kabel koji se nalazio nisko iznad vagona. Na vagon se popeo oko 11.30 sati kako bi snimio efektniji kadar za spot, međutim došlo je do kontakta s visokonaponskom strujom koja ga je doslovno spržila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitna pomoć ga je u teškom stanju prevezla u beogradski Urgentni centar nakon čega je prebačen na Odjel za opekline Vojno medicinske akademije.

U Željeznicama Srbije napominju da su studenti imali dozvolu za snimanje na lokaciji na kojoj se nalazi "groblje" starih vagona, ističući pri tom kako "Željeznice" ne mogu biti odgovorne ukoliko je netko od sudionika kršio propise ponašanja odnosno zaštite od strujnog udara.

Stručnjaci napominju, pak, da je do udara moglo doći i bez direktnog kontakta nesretnog Masnjikovića s visokonaponskim kablom, jer visokonaponska struja za elektrovuču može stvoriti električni luk koji izaziva isti efekt kao i direktni dodir.

R.I. 
Foto: Željeznice Srbije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara