Sramota: HTV nije imao reportažna kola za prijenos uživo Sanaderove pressice

SINOĆ nekoliko minuta prije 19 sati mediji su dobili poziv za izvanrednu press konferenciju premijera Sanadera, a koja je bila zakazana za 19.50 sati. Potrebno je napomenuti kako su svi mediji dobili poziv.

No, od TV kuća jedino je RTL uživo emitirao izvanredno obraćanje premijera Sanadera kad je naciju obavijestio o smjeni: Berislava Rončevića, Ane Lovrin i Marijana Benka. Upravo je nevjerojatno da su HTV i Nova TV imali takav propust te nisu u svojim Dnevnicima imali uživo ovu iznimno važnu premijerovu objavu. Najzanimljivije je da je HTV imao javljanje uživo u vrijeme premijerova obraćanja, ali ne iz dvorane u kojoj je govorio Sanader, nego ispred zgrade Vlade. Što je najbolje, novinarka Katarina Periša Čakarun je svoje javljanje završila konstatacijom da novinska konferencija kasni, međutim za to vrijeme RTL je već emitirao njezin prijenos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić izjavila je za Večernji list kako im RTL nije dao dozvolu za korištenje reportažnih kola te da stoga nisu mogli uživo pratiti Sanaderovu pressicu. HTV se već dogovarao oko opreme s RTL-om, primjerice kada se dogodila tragedija na Kornatima te prije nekoliko tjedana kada je bilo izvanredno stanje u Makarskoj zbog požara. 

J.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara