Srbi u Kosovskoj Mitrovici betonom pojačali barikade

Srbi u Kosovskoj Mitrovici betonom pojačali barikade

Foto: AFP / Ilustracija

GRAĐANI su u Kosovskoj Mitrovici, nakon završetka polufinalne utakmice Europskog prvenstva za odbojkašice između Turske i Srbije, noćas dodatno ojačali - izbetonirali - barikadu na glavnom mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici.

Barikada visoka četiri metra, prvobitno postavljena sredinom prošlog mjeseca, dodatno je ojačana tonama šljunka, a zatim je barikadu prosut beton.

U Kosovskoj Mitrovici barikade postoje još i na istočnom mostu, i na ulazu u ovaj grad iz pravca Zvečana, gdje se promet odvija samo jednom trakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, javlja RTS, čelnici srpskih općina sa sjevera Kosova zatražili su na zajedničkoj konferenciji za novinare da se formira nezavisna komisija pod pokroviteljstvom UN-a koja bi ispitala događaje od 27. rujna s prijelaza Jarinje, kada je ranjeno šestero Srba. Ističu kako valja istražiti tko je izdao nalog da se puca u nenaoružane građane.

Također, kako navode, treba istražiti i kakva je bila uloga i funkcija Euleksa u tom trenutku, s obzirom na to da je glasnogovornica te institucije Irina Gudeljević rekla da je Euleks zajedno s Kaforom sudjelovao u toj akciji.

Tvrde i da Priština nastavlja zveckati oružjem pokretanjem specijalnih jedinica ROSU i najavom da će silom uspostaviti svoj suverenitet na ovom dijelu Kosova. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara