Srbija će napokon raspisati tjeralicu i ponuditi nagradu za Mladića

Srbija će napokon raspisati tjeralicu i ponuditi nagradu za Mladića

SRPSKI državni organi raspisat će tjeralicu i punuditi novčanu nagradu za informacije o Ratku Mladiću u sklopu "Akcijskog plana", piše beogradski list Danas.

Za Mladićem je trenutačno na zahtjev Haškog suda raspisana Interpolova tjeralica, kao i nagrada od pet milijuna dolara američkog saveza "Nagrada za pravdu".

Glasnogovornik haškog suda Anton Nikiforov rekao je za "Danas" da bi javno objavljivanje tjeralice i nagrade za Ratkom Mladićem moglo pomoći njegovu lociranju i uhićenju.

"Raspisivanje tjeralice i nagrade moglo bi pomoći, ali samo u nekim aspektima. Operativne mjere su puno važnije." - rekao je Nikiforov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka točka akcijskog plana bit će posebno razrađena, a svaka od nadležnih službi i institucija bit će zadužena za svoj dio plana. Uključene su Sigurnosno-informativna agencija, Vojno-sigurnosna agencija, MUP Srbije i Tužilaštvo za ratne zločine." - rekao je predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić.

Ljajić je rekao i da će suradnja s Haškim sudom sada biti efikasnija, brža i konkretnija. Dodao je i da se aktivnosti pronalaženja Mladića sada provode puno organiziranije, iako javnost ima krivi utisak da se do sada ništa nije radilo.

"Moramo točno znati što se radi i imati potpuni pristup informacijama kako bismo mogli napraviti prave procjene i prijedloge." - zaključio je Nikiforov. 

V.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara