Srbija: Hrvatski državljani i dalje samo sa propusnicom?

DRŽAVLJANI Republike Hrvatske i dalje bi na teritorij Srbije mogli ulaziti uz turističku propusnicu koja se izdaje na graničnim prijelazima, iako Hrvatska nije na popisu zemalja za koje ne važi vizni režim, neslužbeno se doznaje u petak u pograničnoj policiji SCG.

MUP Srbije objavio je popis od 24 države čiji će državljani moći ući na teritorij Srbije uz pomoć turističke propusnice koja će vrijediti 30 dana. Odredba vrijedi od 1. travnja do 30. rujna ove godine, a na listi zemalja nije Hrvatska.

Dužnosnici pogranične policije SCG neslužbeno su izjavili kako se, bez obzira na spomenuti popis, i Hrvatska nalazi među zemaljama čiji državljani za ulazak neće od 1. travnja do 30. rujna trebati vize već samo turističku propusnicu. Nije još poznato hoće li se režim ulaska u SCG nakon isteka toga roka promijeniti.

U srbijanskim medijima je bilo najava kako će za hrvatske državljane biti uvedene vize, no u MUP-u Srbije je neslužbeno potvrđeno kako se režim njihova ulaska na teritorij Srbije i Crne Gore neće mijenjati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskih službenih informacija o najavama ponovnog vraćanja viza za hrvatske državljane za sada nema.

Do sada je hrvatskim državljanima za prelazak u SGC bila dovoljna turistička propusnica koja važi 30 dana.

Na popisu zemalja čiji državljani mogu u SGC ulaziti s propusnicom nalaze se Njemačka, Francuska, Italija, Nizozemska, Belgija, Luksemburg, Velika Britanija, Irska, Španjolska, Portugal, Grčka, Danska, Švedska, Finska, Austrija, Švicarska, Norveška, Poljska, Slovačka, Češka, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara