Srbija: I treći haški optuženik nositelj liste na izborima?

OSIM haškog optuženika Vojislava Šešelja, na izvanrednim parlamentarnim izborima bi se uz Slobodana Miloševića, čiji se pristanak da bude nositelj izborne liste Socijalističke partije Srbije još čeka mogao naći i nedavno optuženi general Nebojša Pavković, koji kaže da će skorašnji izbori 28. prosinca "najbolje pokazati odnos građana prema Haškom sudu".

"Ne želim se skrivati iza zastupničkog imuniteta od haške optužnice, ali se u toj optužnici ne prepoznajem", rekao je danas Pavković na konferenciji za novinare, koju je - kao lider Narodnog bloka (za kojega današnja "Politika" tvrdi da uopće nije registriran kao stranka) održao zajedno s koalicijskim partnerom, predsjednikom Socijalističke narodne stranke Branislavom Ivkovićem, nastale izdvajanjem iz Miloševićevog SPS-a.

Proteklih dana mnogi pojedinci osporavali su stav Republičke izborne komisije, kao i pojedinih bivših i sadašnjih ustavnih sudaca, da nema zapreka da haški optuženici - pa i oni koji se već, poput Miloševića i Šešelja, nalaze u Scheveningenu - budu nositelji izbornih lista svojih stranaka na skorašnjim izvanrednim parlamentarnim izborima 28. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Republička izborna komisija prije nekoliko dana je već potvrdila izbornu listu Srpske radikalne stranke, čiji je nositelj haški optuženik Vojislav Šešelj. Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića, kao ni koalicija Pavkovićeve i Ivkovićeve stranke, još nisu predale svoje izborne liste.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara