Srbija: Izvanredni parlamentarni izbori 28. prosinca?

SVE je izvjesnije da će izvanredni parlamentarni izbori u Srbiji biti održani 28. prosinca, objavio je u četvrtak beogradski Radio B92.

Više izvora iz vrha vladajuće koalicije, tvrdi taj Radio, potvrdilo je da su u opticaju dva scenarija i datuma, ali da je sve vjerojatnije da će sredinom idućega tjedna, pred sam početak predizborne šutnje uoči predsjedničkih izbora 16. studenoga, biti raspisani parlamentarni izbori. Aktualna je i opcija donošenja te odluke nakon održavanja izbora za predsjednika Srbije, što bi automatski značilo održavanje parlamentarnih izbora u prvim tjednima siječnja iduće godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvoj događaja, tvrdi Radio B92, trenutno manje zavisi od raspleta rasprave o povjerenju Vladi Srbije i predsjednici parlamenta Nataši Mićić koja se upravo vodi u Skupštini Srbije, a više od završnog dijela kampanje predsjedničkog kandidata DOS-a Dragoljuba Mićunovića.

Srbijanski premijer Zoran Živković prije nekoliko dana je najavio da će o eventualnim izvanrednim izborima odlučiti vladajuća koalicija DOS, a više lidera stranaka-članica te koalicije zalaže se za prijevremene izbore, bez obzira na ishod rasprave o povjerenju Vladi Srbije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara