Srbija: Radikali nude Koštunici tehničku vladu

SRPSKA radikalna stranka (SRS) ponudila je Demokratskoj stranci Srbije (DSS) Vojislava Koštunice formiranje tehničke vlade koja bi, odmah po formiranju, podnijela ostavku i funkcionirala do održavanja novih parlamentarnih izbora i formiranja nove vlade.

Radikali su formiranje tehničke vlade, kako je u četvrtak na konferenciji za novinare objasnio zamjenik predsjednika SRS-a Tomislav Nikolić, kako bi se "izbjeglo da oni koji su izgubili izbore vladaju još četiri mjeseca".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije svejedno hoće li se vlada formirati sad ili za četiri mjeseca i bolje je da DSS sad, dok je još jaka, formira vladu sa SRS-om", kazao je Nikolić. On je pojasnio da bi, po formiranju tehničke vlade te dvije stranke, u zakonskom roku bili raspisani lokalni, pokrajinski, republički i predsjednički izbori.

DSS Vojislava Koštunice je, nakon pregovora s G17 Plus Miroljuba Labusa i koalicije Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića, predložio da te stranke - uz podršku Demokratske stranke Borisa Tadića i Zorana Živkovića u parlamentu formiraju manjinsku vladu, ali je takav prijedlog odbila Demokratska stranka, koja će svoju konačnu odluku donijeti na sjednici Glavnog odbora stranke u nedjelju, 25. siječna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara