Srbija: Vlada optužila Koštuničin kabinet za veze s kriminalom

ISTRAGA o ubojstvu premijera Zorana Đinđića vodi ka bloku tzv. patriotskih snaga, na čijem je čelu Demokratska stranka Srbije bivšeg jugoslavenskog predsjednika Vojislava Koštunice, izjavio je u petak predstavnik vlade Srbije novinarima.

Dosad je privedeno 20-ak ljudi bliskih Koštuničinom DSS-u, rečeno je novinarima, među kojima su savjetnik za sigurnost bivšeg jugoslavenskog predsjednika Rade Bulatović i načelnik Službe sigurnosti Vojske Jugoslavije Aleksandar Tomić. Oni su se - kako je potvrđeno i iskazima drugih uhićenika - "više puta na različitim mjestima susretali s vođama zemunskog klana", prvenstveno Miloradom Lukovićem Legijom, bivšim zapovjednikom Jedinice za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki (još u bijegu) i Dušanom Spasojevićem Šiptarom, nedavno ubijenim u policijskoj akciji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema novim iskazima uhićenih, Luković Legija se raspitivao za podršku Vojske Jugoslavije za eventualna nova uhićenja haških optuženika, rečeno je u vladi Srbije, a prilikom prvog saslušanja, nedavno smijenjeni šef Službe sigurnosti VJ Aleksandar Tomić tvrdio je da se vidio samo jednom s vođama zemunskog klana, kad mu je Dušan Spasojević poklonio najnoviji model mobilnog telefona NOKIA 7650.

Prema sadašnjim saznanjima policije, rečeno je danas novinarima, kabinet bivšeg jugoslavenskog predsjednika Vojislava Koštunice, održavao je veze s tzv. Crvenim beretkama preko Gradimira Nalića, bivšeg savjetnika predsjednika Koštunice za ljudska prava, a danas - nakon ukidanja SR Jugoslavije - odvjetnika u Beogradu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara