Srbija: Zatražena ostavka ministra poljoprivrede Veselinova

SRBIJANSKI premijer Zoran Živković i članovi vlade Srbije zatražili su od ministra poljoprivrede Dragana Veselinova da podnese ostavku i napusti vladu, javio je danas beogradski Radio B92.

Veselinovljevu ostavku, javio je taj radio, premijer Živković je zatražio zbog "pritiska javnosti" nakon nedavne prometne nesreće, u kojoj je - zbog naleta vozila srbijanske vlade u kojem je bio i ministar Veselinov - poginula jedna, a ozlijeđene su bile dvije osobe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavku su od Veselinova javno tražili pojedini ministri, ali i javnost, a pokret "Otpor" prošloga je tjedna premijeru Živkoviću predao nekoliko tisuća potpisa građana koji zahtijevaju ostavku ministra poljoprivrede. Akcija "Otpora" je nastavljena, te će - prema najavama aktivista te nevladine organizacije - ako Veselinov to sam ne učini, zahtjev za ostavku s 20 tisuća potpisa, koliko je potrebno za pokretanje parlamentarne rasprave, biti predan Skupštini Srbije.

Ministar Veselinov dosad je odbijao napustiti ministarsku dužnost, s obrazloženjem da "odgovara samo za ono što učini svojim rukama", a akciju "Otpora" nazvao je pokušajem rušenja reformske vlade.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara