Srbijanska policija pokrenula istragu o ekstremnim organizacijama

NAKON napada članova neonacističke skupine "Nacionalni stroj" na sudionike tribine u Novom Sadu početkom studenoga, srbijanska policija počela je prikupljati podatke o svim formalnim i neformalnim ekstremnim organizacijama i pojedincima koji djeluju na teritoriju Vojvodine.

Na sjednici Odbora za sigurnost Skupštine Vojvodine koja je održana u četvrtak, savjetnik ministra unutarnjih poslova Srbije Dragomir Obradović rekao je da policija "na jedinstven način radi na sublimiranju svih znanih i neznanih skupina koje imaju snage i mogućnosti činiti istupe koji građane ne mogu ostaviti ravnodušnim", prenijela je agencija Beta.

Obradović je naveo i to da "Nacionalni stroj" najviše djeluje putem interneta te da policija mora ispitati i identificirati takvu komunikaciju, locirati računala s kojih se pristupalo internetu i to ponudi mjerodavnom tužilaštvu kao dokaz protiv njih.

Neposredan povod za analizu broja ispada, metodama djelovanja i broja fašističkih skupina u Vojvodini, koja se našla pred Odborom za sigurnost pokrajinske skupštine, bio je napad članova srbijanske neonacističke skupine "Nacionalni stroj" na sudionike tribine posvećene Danu borbe protiv fašizma 9. studenoga u Novom Sadu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara