Srbijanska vlada demantirala glasine da će premijer podnijeti ostavku

SRBIJANSKA vlada opovrgnula je u utorak glasine da će premijer Vojislav Koštunica, zbog razilaženja s koalicijskim partnerima oko potpore predsjedničkom kandidatu Borisu Tadiću, podnijeti ostavku na svoju dužnost.

Nešto prije u utorak, na konferenciji za novinare, predsjednički kandidat i predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je spreman surađivati sa srbijanskom vladom u postojećem sastavu, te da bi za Srbiju bilo loše rješenje da vlada podnese ostavku zbog loših izbornih rezultata kandidata vladajuće koalicije Dragana Maršićanina, koji je u prvom krugu izbora bio četvrti s 13 posto, odnosno oko 115 tisuća dobivenih glasova. Nakon drugog izbornog kruga u kojem očekuje da bude izabran za predsjednika, kazao je Tadić, opredijelit će se za "kohabitaciju s vladom Srbije", kako bi se postigla "nužna politička stabilnost Srbije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić u utorak se, također na konferenciji za novinare, zauzeo za raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora, s obzirom da "Koštuničina vlada ima tek 13 posto podrške u glasačkom tijelu", te dodao da je u ponedjeljak navečer u razgovoru s premijerom Koštunicom od njega zatražio da predloži način izlaska iz krize.

Dosad su podršku predsjedničkom kandidatu Tadiću u drugom krugu izbora, zakazanom za 27. lipnja, najavili predsjednici stranaka koje čine vladu, predsjednik G17 Plus Miroljub Labus, te predsjednici koalicije Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije Vuk Drašković i Velimir Ilić, ali se o tome kojeg će kandidata podržati u drugom krugu, Tadića ili Nikolića, još nije izjasnila Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice.

Predsjednik Demokratske stranke Srbije, premijer Vojislav Koštunica najavio je u ponedjeljak navečer, nakon sjednice Predsjedništva svoje stranke, da će odgovor na pitanje kojeg će kandidata podržati, javnosti priopćiti u utorak nakon što obavi razgovore sa svim koalicijskim partnerima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara