Srbijanski izlagači zadovoljni Velesajmom

MEĐU izlagačima iz Srbije i Vojvodine koji su sudjelovali na nedavno održanom Zagrebačkom velesajmu nepodijeljeno je mišljenje kako je to bila uspješna sajamska priredba, prenosi u utorak novosadski "Građanski list" u reportaži pod naslovom "Sporazum o slobodnoj trgovini pospješuje ulazak na hrvatsko tržište".

"Sajam je mnogo skromniji nego prijašnjih godina, ali kada je riječ o poslovima i kontaktima njih je i te kako bilo", zaključuje novinar lista, i dodaje kako su to potvrdili predstavnici Tvornice ulja "Dijamant" iz Zrenjanina, kruševačke Tvornice "Rubin" i Poljoprivrednog-industrijskog kombinata "Bečej poljoprivreda", koji su kao većina tvrtki zajednički nastupili na štandu Gospodarske komore Srbije.

"Svi mi koji smo se pojavili na ovoj kolektivnoj izložbi zadovoljni smo jer onoga kojega zaista zanima biznis interesira budućnost, a ne prošlost", zaključuje predstavnik tvrtke "Istra-Kula" Vitomir Gligorić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz zaključak kako roba iz Srbije postaje sve zanimljivija za hrvatsko tržište, u tekstu se navode primjeri Znanstvenog instituta za ratarstvo i povrtlarstvo iz Novog Sada i kruševačkog "Rubina", za čije je proizvode iskazano veliko zanimanje.

Predstavnici tvornice alkoholnih pića "Rubin" istaknuli su da je s nekoliko hrvatskih kompanija potpisan distributerski ugovor pa se očekuje da će se njihova vina i vinjaci u Hrvatskoj pojaviti već početkom listopada.

U okviru štanda Gospodarske komore Srbije posjetiteljima Sajma predstavilo se 11 poduzeća, a dobar dio tvrtki nastupilo je samostalno, navodi "Građanski list".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara