Srbijanski predsjednik u posjetu Kosovu

Srbijanski predsjednik Boris Tadić počeo je u nedjelju dvodnevni posjet Kosovu obilaskom sela Šilova kod Gnjilana.

Okupljenim stanovnicima Šilova poručio je da je "Kosovo dio Srbije i Crne Gore ne samo po našem pravu, nego i po međunarodnom".

"To je moje stajalište u Beogradu i na Kosovu, u Prištini, Šilovu i kamo god budem dolazio", kazao je Tadić okupljenima dodajući da je došao na Kosovo kako bi svjetskoj javnosti skrenuo pozornost na uvjete u kojima žive Srbi na Kosovu.

"Nisam došao s čarobnim štapićem, volio bih da jesam, ali vam mogu reći da ću se apsolutno svom snagom, i svime što je u mojoj moći, boriti i izboriti za prava našeg naroda i svakog građanina Srbije koji žive na Kosovu i Metohiji", poručio je Tadić.

Srbijanski predsjednik razgovarat će tijekom prijepodneva u Prištini s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jessen-Petersenom, a nakon toga posjetiti i druge druge srpske enklave na Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tadićevu posjet prati nekoliko desetaka novinara.

Organizacije proizašle iz Oslobodilačke vojske Kosova u povodu posjeta predsjednika Srbije Borisa Tadića Kosovu reagirali su u nedjelju kako je Tadićev posjet Kosovu teška provokacija za albanski narod.

U komentaru u prištinskom dnevniku na albanskome Koha Ditore navodi se da "Tadić dolazi na Kosovo kako bi potvrdio suverenitet Srbije nad Kosovom".

Tadić je prvi predsjednik Srbije koji dolazi u posjet Kosovu otkako su Ujedinjeni narodi 1999. godine preuzeli upravu na Kosovu.

(Hina) xbb ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara