Srbijansko izaslanstvo ipak putuje na pregovore u Beč

IZASLANSTVO službenog Beograda ipak će noćas otputovati u Beč, gdje u utorak ujutro počinju razgovori s izaslanstvom Kosova, potvrđeno je u ponedjeljak navečer iz kabineta predsjednika državne zajednice Srbija i Crna Gora (SCG) Svetozara Marovića.

U srbijanskom izaslanstvu putuje premijer Zoran Živković i potpredsjednik Vlade Srbije i šef Koordinacijskog centra za Kosovo Nebojša Čović.

Unatoč ranijim najavama u Beč neće ići predsjednik Marović, koji je, kako je objavljeno u priopćenju, "spreman u svakom trenutku osobno pridonijeti uspjehu i ukupnom napretku u rješavanju pitanja Kosova".

"Vrlo sam zadovoljan što će dijalog početi i što sam sa svoje strane pridonio da predstavnici Vlade Srbije budu sutra u Beču", piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Srbijansko izaslanstvo trebalo je u Beč otputovati u ponedjeljak u 18 sati, no zbog prigovora da izaslanstvo Prištine, unatoč očekivanjima, nije multietničko, odlazak beogradskih predstavnika bio je neizvjestan sve do Marovićeva priopćenja, prenose beogradski elektronski mediji.

U nedjelju navečer civilni upravitelj UN-a na Kosovu Harri Holkeri odlučio je da zbog odbijanja kosovskog premijera Bajrama Rexhepija da sudjeluje u razgovorima, iz izaslanstva izostavi i dvoje ministara kosovske Vlade - ministra iz srpske nacionalne zajednice Milorada Todorovića i ministricu iz turske nacionalne zajednice Rusmiju Mumdžiju.

Sutrašnji početak i tijek pregovora izravno će prenositi Radio-televizija Srbije.

(Hina) ttag rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara