Srdačan susret na špici: Čime je Ratko Maček nasmijao Hrvoja Vojkovića?

Srdačan susret na špici: Čime je Ratko Maček nasmijao Hrvoja Vojkovića?

Tekst: Tomislav Klauški
Foto: Damjan Tadić/Cropix

ŠTO SPAJA Ratka Mačeka i Hrvoja Vojkovića? Obojica vole jahte i rukomet, vole luksuz i dobru zaradu - naročito od države i državnih poduzeća - vole biti blizu ili na vlasti, vole obmanuti javnost i prodavati maglu. A sada vole piti kavu na zagrebačkoj špici.

Mačekov šef pobjegao je glavom bez obzira, a Vojkovićeva šefica svojim naprasnim bijegom stavila svom pulenu glavu na stranački panj. Zajedno su sjedili čak i u Izvršnom odboru RK Zagreb. Vjerojatno imaju još zajedničkih stvari, ali u Hrvatskoj je uvriježeno pravilo da se najbitnije informacije čuvaju u najstrožoj tajnosti. Kao otrov u malim bočicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, lijepo je vidjeti da u ovo turobno vrijeme u Hrvatskoj ima nasmiješenih ljudi. A Maček i Vojković, unatoč svemu, imaju razloga za zadovoljstvo. Mačeku je otišao šef, ali poslovi su ostali. Vojković je izbačen iz stranke i smijenjen iz Croatia osiguranja, ali ostaje mu veleposlaničko mjesto u Maroku. Što je za hrvatskog menadžera godine neznatno bolja opcija od Remetinca.

A kad bismo htjeli biti zločesti, zaključili bismo da Maček i Vojković zajedno piju kavu jer nitko drugi neće. Ne žele imati s njima posla. Ne žele da ih se vidi u društvu sa Sanaderovim glasnogovornikom i ražalovanim liberalom. Naprosto su osuđeni jedan na drugog. Što je opet bolje nego da su - osuđeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara