Srebreničani najavili kolektivno iseljavanje

Srebreničani najavili kolektivno iseljavanje

UDRUGA preživjelih Srebreničana najavila je da će se od 14. ožujka ove godine početi kolektivno iseljavati iz Srebrenice jer im vlasti oduzimaju svaku mogućnost života nakon povratka.

Povratnici su u Srebrenici prepušteni sami sebi, svi se projekti obnove sistematski zaobilaze, tvrdi Inicijativni odbor srebreničkih udruženja.

"Siti smo obećanja i poniženja, ovo je vrhunac svega. Nema više obećanja, ništa bez dogovora na papiru. Srebrenicu su već napustili Srbi, a Hrvati i Bošnjaci koji su se vratili ponovo je napuštaju", rekao je član Inicijativnog odbora, Hakija Mehović, za B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti Republike Srpske smatraju da je tu riječ samo o političkoj manifestaciji vezanoj za nedavnu presudu Međunarodnog suda pravde o genocidu u BiH. Premijer Milorad Dodik zamolio je povratnike da ne napuštaju Srebrenicu i najavio razvoj i obnovu grada.

"Apsolutno demantiram bilo kakvo pogoršanje ili da je bilo što učinjeno loše prema povratnicima u Srebrenici ili igdje drugdje. Ovo može biti samo ispolitizirana priča koja bi trebala izvršiti dodatan pritisak na Republiku Srpsku", kaže Dodik za B92.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara