Srećku Sladoljevu ravnateljica Imunološkog zavoda zabranila ulazak u zgradu

Srećku Sladoljevu ravnateljica Imunološkog zavoda zabranila ulazak u zgradu

Tekst: I.Kri.
Foto: HRT (Screenshot)

SREĆKO SLADOLJEV, koji je otkrio nelogičnosti u poslovanju Imunološkog zavodu zbog kojih je Državno odvjetništvo podnijelo zahtjev za kriminalističkom obradom podataka o poslovanju Zavoda, danas nije mogao ući u zgradu i predati obranu zbog uručenog otkaza.

Portir na ulazu u zgradu mu je prema nalogu ravnateljice Imunološkog zavoda Tatjane Sindik-Milošević zabranio ulazak, iako je ta zgrada javni prostor, prenosi HRT. Sladoljev se pobunio kako je vjerojatno jedini građanin u Hrvatskoj kojemu je uskraćeno obavljanje dijagnostičkih usluga, jer je zgrada Imunološkog zavoda spojena s prostorom Republičkog zavoda za zaštitu zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> DORH češlja po Imunološkom zavodu, Sladoljeva na poziv ravnateljice dočekala policija

Sladoljev objašnjava kako mu je uprava dala 24 sata za iznošenje obrane te ju je on želio danas predati. No, zbog zabrane nije mogao. "Ovaj prostor je javni prostor. Ovdje se ulazi u prostorije Imunološkog zavoda, ali i Republičkog zavoda za zaštitu zdravlja. Svi slobodni građani Republike Hrvatske mogu ovdje ući i obaviti dijagnostičke pretrage po potrebi", rekao je Sladoljev te dodao kako je on vjerojatno jednin građanin koji ne može ući u te prostorije. Sladoljev je zaključio kako je on želio predati obranu, ali mu je to onemogućeno.

Sladoljev tvrdi i kako član Nadzornog odbora po zakonu ne može dobiti otkaz te dodaje kako je on otkaz dobio kao radnik, a ne kao član Nadzornog odbora. On dodaje kako je kao radnik došao predati svoju obranu jer je dobio otkaz. Sladoljev je rekao i kako je prekjučer htio uzeti neke dokumente svoga ureda, ali da mu je brava promijenjena te tvrdi kako će zbog toga pozvati policiju koja bi morala konstatirati da se dogodila provala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara