Središnji stožer podnosi tužbe zbog usporedbe s balvanašima

PREDSJEDNIK Središnjeg stožera hrvatskih branitelja Mirko Čondić rekao je danas kako Stožer priprema tužbe protiv premijera i predsjednika Hrvatske zbog, kako je ustvrdio, "zastrašivanja javnosti i usporedbe s balvanašima, srpskim banditima i ubojicama koji žele rušiti demokraciju".

Čondić je na konferenciji za novinare najavio tužbu i protiv ministra unutarnjih poslova, Hrvatske televizije i Jutarnjeg lista zbog istih razloga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posebnom postupku obnovit ćemo kaznene prijave podnesene Državnom odvjeništvu protiv predsjednika i premijera zbog kršenja Ustava prilikom donošenja odluke o izručenju generala Gotovine Haagu i zbog odbijanja raspisivanja referenduma za koje su se stekli svi ustavni uvjeti", rekao je Čondić.

Kazao je kako je jedini razlog prosvjeda na prometnicama bio da se "čuje glas protiv političkih pritisaka na sud u Rijeci". "Upravo ti pritisci rezultirali su presudom generalu Mirku Norcu i gospićkoj skupini, a mi tražimo samo da se vlast prestane miješati u pravosuđe", rekao je Čondić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara