SREDNJOAFRIČKA REP.: POBUNJENICI ZAUZELI PREDSJEDNIČKU PALAČU

Pobunjenici u Srednjoafričkoj republici zauzeli su u subotu predsjedničku palaču i zračnu luku u glavnom gradu Banguiju, javlja agencija France Presse pozivajući se na izjavu jednog od pobunjenika koji je tražio da ostane neimenovan.

"Zauzeli smo predsjedničku palaču i zračnu luku", rekao je jedan od pobunjenika, pripadnik snaga generala Francoisa Bozizeza.

Prema istom izvoru pobunjenici nisu naišli na otpor oružanih snaga Srednjoafričke Republike (FACA)

Izvor međutim nije htio otkriti nalazi li se general Bozize, bivši zapovjednik glavnog stožera srednjoafričkih snaga, u Banguiju.

"FACA se nije borila. Oni se nikada ne bi borili protiv nas jer je jedan dio tih snaga s nama, a drugi ostaje izvan sukoba generala Bozizeza i srednjoafričkog predsjednika Ange-Felixa Patassea.

General Bozize, bivši zapovjednik predsjednika Ange-Felixa Patassea pokrenuo je pobunu u studenom 2001. godine i preuzeo odgovornost za državni udar u Banguiju 25. listopada prošle godine. Nakon nekoliko dana borbi njegovi su se ljudi povukli u unutrašnjost Srednjoafričke Republike.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara