Srednjoškolci se natječu na kvizu o Europskoj Uniji

EUQUIZ je projekt natjecanja učenika srednjih škola iz znanja vezanih uz Europsku uniju. Po tri natjecatelja iz svakog tima odgovaraju na pitanja o povijesti europskih integracija, institucijama EU-a, odnosu Hrvatske i unije te zemljopisu i povijesti država članica.

Projekt zajednički organiziraju Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Delegacija Europske komisije i  Britansko veleposlanstvo u Zagrebu, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Zavoda za školstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za devet timova koji se plasiraju na državno natjecanje, Britansko veleposlanstvo je sa zadovoljstvom ponovno osiguralo glavnu nagradu - putovanje u Škotsku. Učenici će, među ostalim, posjetiti živopisan Edinburgh te srednju Škotsku gdje će odsjesti u jednom od najljepših britanskih hostela, preuređenom dvorcu na jezeru Lomond.

Prvi krug prijava za kviz zatvara se u petak, 24. veljače, a obrazac je dostupan na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (www.mei.hr). Zanima li vas kako su se prošlogodišnji pobjednici proveli u Londonu, pročitajte dojmove jednog od učenika na www.britishembassy.gov.uk/croatia .

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara