Srednjoškolci srpske nacionalnosti pretukli vršnjaka Hrvata

PRVI od dva najnovija sukoba između mladih Hrvata i Srba dogodio se u autobusu koji na liniji Berak - Svinjarevci - Negoslavci - Vukovar prevozi srednjoškolce u vukovarske srednje škole. Taj je prošao bez većih posljedica, a u drugom su Srbi srednjoškolci iz Negoslavaca pretukli vršnjaka Hrvata.

Dok se prvi sukob sveo na međusobno vrijeđanje, te o njemu policija nije niti obaviještena, drugi je završio fizičkim obračunom. Kako saznaje Večernji list, jedan je srednjoškolac iz Berka dobio batina od srednjoškolaca iz Negoslavaca, sela s većinskim srpskim stanovništvom.

Do sukoba je navodno došlo poslije verbalnih vrijeđanja i psovki upućenih djevojčicama. Hrvat iz Berka stao je na stranu djevojčica pa je došlo do fizičkog obračuna usljed kojeg je zadobio više udaraca.

Nakon ovog incidenta roditelji su zatražili da policija nadgleda učenički autobus kako bi na taj način djeci osigurali nesmetan odlazak u škole i povratak kući.

Mještani Berka, koji nisu željeli da se njihova imena objave, tvrde da se sitniji sukobi između srednjoškolaca hrvatske i srpske nacionalnosti događaju već tri godine. Napetosti, kako tvrde mještani, stvaraju i velika ratna stradanja mještana Berka.

Nakon incidenta koji se dogodio ranije, a u kojem je kamenom slomljena ruka jednoj djevojčici, roditelji su se zajedno s učenicima vozili autobusom, podsjećaju mještani.

Miroslav Janić, glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske županije, potvrdio je cijeli događaj. Kaže da je određenih nesuglasica u učeničkom autobusu bilo, ali kako je cijeli slučaj u obradi nije želio dati podrobnije informacije. Dodao je da je preventivno angažiran jedan kontakt-policajac koji nadgleda cijelu situaciju, kako ne bi došlo do novih nesuglasica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara