SRJ predala Hrvatskoj posmrtne ostatke šest vukovarskih žrtava

REPUBLICI Hrvatskoj danas su iz SR Jugoslavije izručeni posmrtni ostatci šest preliminarno identificiranih osoba ekshumiranih proljetos na novosadskom groblju zajedno s još 54 žrtve srpske agresije na Hrvatsku.

Na graničnom prijelazu Bajakovo posmrtne ostatke preuzeli su članovi Ureda za zatočene i nestale Vlade RH.

Predsjednik Savezne komisije za humanitarna pitanja i nestala lica Vlade SRJ Maksim Korač podsjetio je kako je jugoslavenska komisija do sada Hrvatskoj, uz današnjih šest, izručila posmrtne ostatke 25 preliminarno identificiranih osoba ekshumiranih na novosadskom groblju.

Za preostale osobe u tijeku je također postupak DNK identifikacije i, kad on bude završen, i ta će se tijela predati Hrvatskoj, kazao je Korač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima predstojnika Ureda za netočne i nestale Vlade RH pukovnika Ivana Grujića, na području Sremske Mitrovice, Novoga Sada i Šapca u SRJ u ovoj su godini ekshumirani posmrtni ostaci 200 osoba.

Pretpostavlja se da je na području SRJ pokopano nekoliko stotina hrvatskih branitelja i civila stradalih u Domovinskom ratu.

Proces ekshumacija u SRJ nastavit će se i u idućoj godini, najavio je Grujić, potvrdivši da se među danas šest preuzetih tijela nalaze i branitelji i civili, a svi su iz Vukovara.

Na popisu zatočenih i nestalih hrvatske Vlade još se nalazi 1309 osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara