SRP: Zagreb ponovno pretvoriti u industrijsko središte

Iz razvijenog industrijskog središta Zagreb je u posljednjih petnaestak godina pretvoren u potrošački grad kojim vlada strani kapital, a takvo stanje pod hitno treba mijenjati, istaknuli su čelnici Socijaldemokratske radničke partije (SRP) predstavljajući program i kandidate za lokalne izbore u Zagrebu.

Zagrepčanima stoga poručuju da ih iz takve situacije ne mogu izvući političari koji su zaslužni za sadašnju krizu, a to su, kako smatraju, sve stranke koje su zadnjih godina sudjelovale u gradskoj vlasti.

"Promjene dolaze izbornom smjenom svih koji su to stanje proizveli", kazao je nositelj liste zagrebačkog SRP-a Gojko Maričić.

Osim povećanja industrijske proizvodnje zagrebački SRP bi nakon dolaska na vlast povećao stanogradnju za najmanje 50 posto, financirajući je novcem koji građani uplaćuju za otkup nekada državnih stanova.

Tako bi se znatno povećala mogućnost zapošljavanja, a grad bi, uz još neka preusmjerenja u proračunu, ponovno mogao omogućiti besplatnu zdravstvenu zaštitu, podići mirovine te poticati razvoj znanosti.

Istovremeno u SRP-u ističu da bi stvorili stručnu, poštenu i nepotkupljivu gradsku upravu koja bi se vodila visokim demokratskim standardima, ali i grad u kojem bi njegovi stanovnici mogli utjecati na svoje životne prilike.

Govoreći o svom političkom usmjerenju u SRP-u naglašavaju da su stranka koja se bori za demokratski socijalizam "oslobođen svih dogmi prošlosti".

(Hina) xam ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara