Srpska desničarska udruga: Dajemo 10.000 eura ako nam otkrijete osobu koja izda Mladića!

Foto: AFP

SRPSKI narodni pokret Naši 1389 raspisao je nagradu od 10.000 eura za informaciju koja bi pomogla u hvatanju osobe koja policiji dostavi podatke o mjestu prebivališta haškog optuženika Ratka Mladića, javlja beogradski tabloid Kurir. Ova ekstremno desničarska organizacija građane Srbije poziva "da priteknu u pomoć srpskom heroju ne birajući sredstva".

"SNP Naši 1389 smatra da režim, namjerom da uhiti generala Mladića, gura Srbiju u građanski rat", priopćeno je na internetskim stranicama ove organizacije. Što točno znači "ne birajući sredstva" u razgovoru za Kurir objasnio je član udruge Igor Marinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko bi netko pokušao uhititi Mladića, ja bih ga fizički branio! Ako bi ga privodili u mom susjedstvu, siguran sam da bi veliki broj susjeda priskočio u pomoć Mladiću. Neka svatko sam odluči na koji način želi pomoći generalu", poručio je Marinković.

"Ukoliko bismo dobili informaciju da ste, recimo, vi izdali lokaciju generala Mladića, potrudili bismo se da vaše ime ostane upamćeno na način na koji to zaslužuje", kaže član SNP-a Naši 1389 Miša Vacić te dodaje kako "osoba koja izda heroja srpskog naroda mora u povijesti ostati zapamćena kao izdajnik".

Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA-e, smatra da u ovom pokušaju opstrukcije Mladićevog uhićenja ima elemenata kaznenog djela, ali dodaje kako na to pitanje mora odgovoriti Tužiteljstvo. Ipak, Stojić tvrdi kako BIA ima mehanizme za zaštitu identiteta svojih izvora. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara