Srpska narodna stranka izlazi iz crnogorskog parlamenta

Srpska narodna stranka izlazi iz crnogorskog parlamenta

"NAPUŠTAMO crnogorski parlament budući da nije ispunjen ni jedan od zahtjeva koje je oporba postavila pred vladu Crne Gore na velikom prosvjednom skupu u Podgorici", rečeno je danas nakon sjednice Glavnog odbora Srpske narodne stranke koje je potvrdilo odluku Predsjedništva te stranke o trajnom izlasku iz crnogorskog parlamenta.

Parlamentarna kriza?

"I ostale crnogorske stranke sa srpskim predznakom mogle bi to učiniti do sljedećih parlamentarnih izbora", kazao je glasnogovornik SNS-a Dobrilo Dedeić, dodajući kako će to sigurno učiniti njihovi dojučerašnji koalicijski partneri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna parlament Crne Gore odbio je raspravljati o inicijativi oporbenih stranaka: Srpske narodne stranke (SNS), Socijalističke narodne partije, Narodne stranke (NS) i Demokratske srpske stranke (DSS) o raspisivanju referenduma na kojemu bi se građani izjasnili o odluci vlade Crne Gore da se prizna Kosovo. To je bio već treći zahtjev oporbe koji je odbijen u parlamentu, budući da su tražili poništavanje odluke o priznanju Kosova, ali i izvanredne parlamentarne izbore.

M.M.
Foto: AFP(Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara