Srpska policija spriječila promociju knjige o Ratku Mladiću

Srpska policija spriječila promociju knjige o Ratku Mladiću

Tekst: S.C.H.
Foto: Press online

SRPSKA je policija u gradovima Kula i Crvenka spriječila održavanje skupa na kojem su organizatori namjeravali predstaviti knjigu "Raport komandantu" autorice Ljiljane Bulatović, koja govorio o odbjeglom ratnom zločincu Ratku Mladiću, prenosi danas srpski Press.

Dvadesetak građana koji su se okupili ispred općinske zgrade u Kuli mirno se razišlo nakon što je policija objavila da je skup zabranjen, no za zaustavljanje grupe od gotovo stotinu ljudi, koliko ih se okupilo pred domom kulture u Crvenki, trebao je čitav policijski kordon.

U toj su grupi u Crvenki bili i autorica knjige Ljiljana Bulatović i izdavač Veselin Dželetović, no policija im nije dozvolila niti da uđu u prostor u kojem se promocija trebala održati.

Policija štitovima branila ulazak u Dom kulture

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija tvrdi da su organizatori oba skupa nekoliko sati prije održavanja bili obaviješteni da promocije nemaju dozvolu za održavanje "zbog potencijalne opasnosti po sigurnost imovine i ljudi", no unatoč tome su dopustili okupljanje građana.

Unatoč žestokom protivljenju okupljenih građana u Crvenki zbog zabrane skupa, koje je policija držala podalje od Doma kulture branivši im prilaz policijskim štitovima, u protestima nitko nije ozlijeđen.

Autorica Ljiljana Bulatović ogorčeno je medijima izjavila kako joj nitko i nigdje do sada nije branio promoviranje knjiga, te da je to slobodno i bez zabrana učinila čak i u Srebrenici. Dodala je kako je "to što netko šalje policiju na istinu koju iznosi, neće zaustaviti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara